Tabung Food Bank Ummah

Kepada semua umat islam, Mari Kongsi Rezeki, Ringankan Beban Mereka Yang Memerlukan melalui program “Food Bank Ummah ” – Yayasan Ammirul Ummah program “Food Bank Ummah ” – Yayasan Ammirul Ummah ini mensasarkan bantuan makanan berupa beras dan barangan dapur kepada golongan sasar iaitu kanak-kanak dari golongan keluarga miskin, Orang tua, orang sakit, orang kurang kemampuan (miskin, dhuafat), asnaf.

Setiap hari kita membaca berita mengenai berlakunya bencana (penyakit-berjangkit/kemarau/banjir /gempa bumi / kebakaran / tsunami, tanah runtuh dll )dan krisis ekonomi/politik/peperangan di seluruh dunia yang mengakibatkan terjadinya bencana kemanusiaan iaitu taraf kemiskinan meningkat.

Tidak ada suatu musibah menimpa (seseorang), kecuali dengan izin Allah dan sesiapa beriman kepada Allah, nescaya Allah akan memberi petunjuk kepada hatinya. Dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.” (At-Taghabun: 11)

Semoga Allah ampuni dosa-dosa kita dan dikurniakan sebaik ganjaran di dunia dan di akhirat.

آمِيْن يَا رَبَّ

Sumbangan infak,sedekaf  tunai/ cek anda secara manual juga boleh disalurkan melalui:

Alamat Pejabat Operasi:
Yayasan Ammirul Ummah,

Lot 20200 Taman LG Utama,
Jalan Tengku Umar, 21300 Kuala Terengganu,
Terengganu, Malaysia
Email : yayasanammirulummah@gmail.com
No. Telefon:+6017 316 3106
Maklumat Lanjut:- www.yayasanammirulummah.com

Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Tabung Food Bank Ummah RM1000